HIERONDER VIND JE INFORMATIE OVER WAT JE NODIG HEBT

1) Een gitaar 

In principe kun je op iedere gitaar leren spelen (nylonsnarige gitaar, staalsnarige gitaar of elektrische gitaar), maar in de meest ideale situatie, en dit geldt zeker voor kinderen, is een nylonsnarige gitaar (dit wordt ook wel een Spaanse of Klassieke gitaar genoemd) het beste instrument om gitaar op te leren spelen. Ik raad daarom ook aan om te investeren in een goed bespeelbare nylonsnarige gitaar. 

Kijk bijvoorbeeld maar eens op de site van het Keyboardcentrum in Eindhoven. Het Keyboardcentrum in Eindhoven biedt gitaren zoals je ziet ook aan in verschillende formaten. Met name voor kinderen is het belangrijk dat ze een instrument in handen hebben wat niet te groot is en waarop ze goed kunnen leren spelen. Daarnaast zijn er volop webshops en winkels waar ze goede gitaren verkopen (Thomann en The Fellowship of Acoustics zijn ook goede opties) en kijk ook eens op Marktplaats. Er zijn natuurlijk altijd mensen die na verloop van tijd hun instrument weer verkopen of kinderen die toe zijn aan een groter instrument. Het merk Alhambra maakt ook altijd goede gitaren voor beginners en (ver)gevorderden. Je kunt natuurlijk ook altijd voor advies contact met mij opnemen. 

2) Een voetenbankje 

Naast een gitaar heb je een voetenbankje nodig om je linkervoet op te zetten, zodat je gitaar in een goede positie staat. 

3) Een stemapparaat

Een stemapparaatje is een ideale en goedkope manier om ervoor te zorgen dat je gitaar altijd goed gestemd staat en dus goed klinkt. Er zijn ook apps voor op je mobieltje waarmee je je gitaar kunt stemmen. 

4) Een lesboek 

Dit bespreken we tijdens de eerste les. Er zijn veel boeken en er is veel materiaal, dus ik kijk altijd naar de leerling (leeftijd, stijl, ervaring, etc.) wat het beste lesboek is om mee te starten. Daarna volgen er nog andere boeken, maar natuurlijk ook veel online materiaal en apps. 

5) Een capo 

Dit is een goedkoop hulpmiddel die je op de hals kunt plaatsen om de hals ‘korter’ te maken. Lager op de hals liggen de fretten dichter bij elkaar, dus vooral voor beginners en kinderen kan het in het begin fijn zijn dat zij de vingers van hun linkerhand niet zover hoeven te spreiden. We kunnen dit dan langzaam aan op gaan bouwen, totdat we zonder capo kunnen spelen. 

6) Enthousiasme!